Inleiding

 

Van een afstandje ziet de aarde er nog best goed uit. Een planeet met alle mogelijkheden voor mensen en dieren om in harmonie te leven.

Er zijn de afgelopen decennia 547 astronauten geweest die de planeet van een afstandje met eigen ogen gezien hebben. Zij zeggen dat het verderop niet makkelijker is om gelukkig te worden. En toch maken mensen plannen om te verhuizen naar planeet Mars. Een planeet waar weinig te beleven is. Maar superrijken zoals Elon Musk dromen ervan om daar een nieuwe beschaving op te bouwen.

Wat is er eigenlijk gebeurd met de onze?

 

Marianne

Marianne Thieme
Marianne Thieme is fractievoorzitter en mede-oprichtster van de Partij voor de Dieren. Na haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte zij enkele jaren (van 1998 tot 2001) bij een overheidsadviesbureau. Haar dierenbeschermingsloopbaan begon zij als faunaconsulent van de Dierenbescherming, waarna ze in 2001 beleidsmedewerker werd van Bont voor Dieren. In oktober 2002 richtte ze samen met andere dierenbeschermers de Partij voor de Dieren op. In november 2006 werd de Partij voor de Dieren met twee zetels gekozen in de Tweede Kamer en werd ze fractievoorzitter.